Learn to Run

Heeft u altijd al willen lopen maar kreeg u te horen dat lopen slecht is voor de rug? Loopt u graag maar heeft u steeds te kampen met blessures?


Dan wordt het tijd om te leren lopen zoals we voorbestemd waren om te lopen. Barefoot!


We are born to run schreef Christopher McDougall in zijn gelijk namige bestseller uit 2010. Ons lichaam is anatomisch gemaakt om te lopen. De spieren en pezen in onze benen en onze romp zijn zo ontworpen om ons op onze voorvoet te laten lopen. Lang en gezond, zonder blessures. Vaak lopen we echter op een verkeerde manier waardoor blessures de kop op steken. Dit is steeds te wijten aan overbelasting van structuren door een verkeerd looppatroon. Door om te schakelen naar de voorvoet loopstijl, ook wel natural of barefoot lopen genoemd, worden de juiste structuren belast en verdwijnen de blessures. 


Er is steeds een aanpassings periode nodig waarbij de trainingsbelasting moet worden terug geschroefd. De nieuwe looptechniek gaat andere delen van het lichaam gaan aanspreken en deze hebben de tijd nodig om aan te passen. Eens deze transitieperiode is doorlopen zult u vrijer en verder kunnen lopen dan ooit tevoren!